Czy zakłócenia to najgorsze, czy najlepsze, co Cię spotkało i spotka w biznesie? Jak roboty już zmieniają rzeczywistość w retailu czy gastronomii? Jak wykorzystać moc robotów, a jak skorzystać z mocy ludzi. Michalina Szczepańska i Bartosz Ziółek sprawdzają, co dzieje się w europejskiej i azjatyckiej rzeczywistości w tym zakresie. Które zjawiska i jak będą się przenikać. Co jest najbliższą, co dalszą przyszłością, a co – prawdopodobnie – w ogóle do nas nie zawita. Ostatnio głośno jest o Kerfusiu, który zawiesił się od głaskania, ale to nie pierwszy przykład robotów w sklepie. O robotach zaczepiających klientów sklepów można poczytać np. tu https://handelextra.pl/artykuly/248215,mars-inwestuje-w-roboty https://handelextra.pl/artykuly/260321,w-carrefourze-roboty-sprzedaja-chipsy-lay-s-i-pepsi czy tu https://handelextra.pl/artykuly/259338,bella-bot-w-pizza-hut-robi-robote-szkoda-tylko-ze-nie-sprzata O ostatnim zamieszaniu wokół Kerfusia tu: https://warszawa.wyborcza.pl/warszawa/7,54420,29054121,kerfus-zawiesil-sie-od-glaskania-o-co-chodzi-z-robo-kotkiem.html#S.PW-K.C-B.3-L.4.maly A takiego, który obsługuje gości hotelowych np. obejrzeć tu https://www.youtube.com/watch?v=UxKC66Q8D3U